Clos de Jacobins vděčí za své jméno benediktinským mnichům, kteří zde v minulosti nejen vítali poutníky, ale i hospodařili na vinicích. Vinařství bylo v průběhu minulého století povýšeno v klasifikaci na nejvyšší stupeň kvality vín v Bordeaux a je dnes velmi mezinárodně úspěšným.
Hospodaří na pouhých osmi a půl hektarech jižně exponovaných vinic, které se rozkládají kolem vinařství v srdci regionu Saint-Emilion na vápenco-jílovitém skalním podloží. Jejich průběrný věk je 30 let a hospodaří se na nich ručním šetrným způsobem.
Červené víno Clos de Jacobins velmi výrazné barvy a dominantního projevu leží 18 měsíců na malých dubových sudech, z nichž se z větší části jedná o nové dřevo. Víno rafinované struktury a velmi elegantního projevu má slušný potenciál na zrání v láhvi. Po deseti letech je výborně pitelné a dalších několik let je na svém vrcholu.