Historie vinařství Château Trimoulet sahá více jak tři stovky let do historie, během které se změnilo mnoho, ale fakt, že na necelých dvaceti hektarech tohoto panství hospodaří po celou dobu stále nové a nové generace stejné rodiny, je spíše raritou.
Jak je tomu v oblasti Saint-Emilion, ale i v celém regionu Bordeaux, typické, odrůdovou skladbu vinařství tvoří tradiční modré odrůdy Merlot, Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc, ze kterých každý rok v určitém unikátním poměru vzniká výsledné cuvée nesoucí jméno vinařského domu.
Základem kvalitního vína je nejen poctivá práce na vinici, ale i velmi přísná selekce jen těch opravdu perfektních hroznů při sběru. Po vinifikaci moštu je víno školeno zhruba jeden a půl roku v tradičních malých dubových sudech o obsahu 225 litrů, přičemž část sudů je vždy nových. Výsledkem této práce je víno, která má - s ohledem na konkrétní ročník - potenciál ležení v láhvi i desítky let.