Žádné jiné italské víno nemá takovou fascinující tradici jako Chianti. Přestože tento region nyní experimentuje s odrůdami Cabernet Sauvignon a Merlot, zůstává stále věrný pěstování a výrobě vín Chianti, která přetrvává již od 14 století.
Vinařství Uggiano leží severozápadně od Florencie v kopcích mezi kláštery, kostely, rustikálními vilami a olivovými háji. Mezi vesničkami Montepertoli a San Vincenzo najdeme vinice tohoto vinařství. Vinice jsou osázeny z 90% odrůdou Sangiovese a 10% Canaiolo. Vína Uggiano vyrábí tým oenologů pod vedením pana Giuseppe Losapia, který získal vinařské vzdělání na prestižní francouzské univerzitě a vína dělá již 35 let. Jeho vína mají spíše nižší obsah alkoholu kolem 12%, což zdůraznuje ovocný chrakter ve vůni i v chuti vín.
Vína řady Reserva vyzrávají ve francouzských barikových sudech 225 l. Vína Cabernet Sauvignon a Merlot - tzv. Supertuscany - zrají ve zcela nových sudech zatímco vína Chianti reserva používají starší barikové sudy. Doba zrání je min 12 měsíců. Téměř 80% produkce vín vinařství Uggiano je dodáváno do restaurací celého světa.